Екоминистърът дава заден за двойния скок на отчисленията на общините за

...
Екоминистърът дава заден за двойния скок на отчисленията на общините за
Коментари Харесай

Рязкото вдигане на такса смет може да се размине

Екоминистър ът дава заден за двойния скок на  отчисления та на общините за депозиране на боклуци.

Рязкото повишение на  такса боклук  в общините от следващата година може и да се размине. Почти незабавно след изборите новоизбраните кметове заговориха за неизбежно повдигане на таксата с поне 15%, защото от 2020 година е планувано да правят двойно по-високи  отчисления  за  депониране  на отпадъци към организацията по  околна среда . В петък обаче министърът на околната среда  Нено Димов  обяви, че ще предложи повдигането на вноските да се отсрочи до " цялостното доизграждане на инфраструктурата за сепариране и компостиране ", написа вестни СЕГА. 

Увеличението от 57 на 95 лв. ще стане на три стъпки през идващите години до 2022 година, така че да е по-поносимо за общините, предлага сега  екоминистър ът. Той заприказва за отсрочвания след среща с парламентарната група на " Обединени патриоти ". Но Нова година е след 20 дни, а решение за смяна няма.

Още през 2013 година за да се понижи складирането на боклуци и да се насърчи оползотворяването им е било заложено таксата за  депониране  да достигне 95 лв. на звук през 2020 година През последните три години това отчисление бе 57 лв. на звук. Средствата постъпват в районните звена на организацията по  околна среда  и могат да се употребяват единствено за вложения в съоръжения за отнасяне и преработване. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР